Hot or Not – Mode på tyllkjolen

Tyllkjol i regnbågens alla färger

Tyllkjol är något som på senaste tiden blivit mode, men som inte är helt lättburet. Mycket av det beror på att färgvalet lätt kan göra att hela looken faller. Vill man bära plagget till vardags så är det några färger som rekommenderas, medan andra är på gränsen till förbjudna. Även formen på plagget varierar och det finns även där några varianter som är att föredra. Det som är HOT respektive NOT på tyllkjolar är:

HOT

Det gäller att spela säkert när man väljer färg på kjolen och med det menas gråskala. Den mest stilfulla längden är också den ett säkert kort – det vill säga medellång. Medellång kan innebära både att den är strax ovanför eller strax nedanför knäna och faktum är att båda fungerar. Men på den här fronten så gäller det också att känna efter vad man själv känner sig mest bekväm i. Känner man sig bekväm så ser det ofta bra ut.

NOT

Att välja en tyllkjol i någon av regnbågens alla färger är något som lätt kan bli en katastrof. Detta eftersom att det är svårt att ta på sig något tillsammans med en färgglad variant av plagget och få till en snygg matchning. Det är lätt att det blir pannkaka och att man ser ut som en fe på väg till maskerad. Vill man absolut ha en i färg så är vinröd och marinblått två bra alternativ.

När det kommer till längden så är en kortkort variant inte det allra mest smickrande. Risken är att det ser alldeles för prinsessigt eller punkrockigt ut. Om detta är stilen man söker så är det självklart fritt fram – men är det inte det så är det klokast att låta bli.

Att ha dessa tips i åtanke när man köper plagget kan vara bra. Lyckas man med att matcha denna läckra kjol så har man nämligen en riktigt snygg outfit!

Se utbud här