Billiga plagg till maskeraden

Dags för maskeradfest? Många kostymer är ganska dyra idag – men det finns sätt att göra det billigt. Här ger vi några exempel:

Tyllkjol

Tyllkjolar används inte enbart för maskerad – men visst finns det tacksamma varianter för det. De kan till exempel användas av den som vill klä ut sig till en fe, men de kan också vara en del av många olika typer av dräkter och karaktärer. Exempelvis kan en svart tyllkjol och ett par strumpbyxor utgöra en bra bas för en mängd olika utklädnader – avgörande blir då vad som sitter på överkroppen, givetvis.

Tyllkjolar är ganska billiga och kan ofta hittas för under hundralappen i olika butiker. Vill du ha en tjockare eller längre variant kan de dock kosta lite mer än så.

Tyllkjol maskerad

Bandana

Vill du klä ut dig till gangster, pirat eller cowboy? Då behöver du en bandana – och den kommer du dessutom långt med. Vill du klä ut dig till en 90-talsgangster kan det räcka med solglasögon, baggy jeans, en stor t-shirt och – just det – en bandana. De finns i i mängder av olika färger och mönster och är billiga att köpa. Det klassiska Paisley-mönstret kan passa bra för både cowboy- och gangsterutklädnad.

Peruk

Enklare peruker är ofta billiga i inköp och gör mycket för en utklädnad. Många gånger kan du komma undan med att köpa en peruk och använda grejer du redan har hemma. Populärt är att klä ut sig till 80-talsrock- eller popstjärna – och där är ju en fluffig peruk på sin plats. Kombinera med skinnjacka, solglasögon och ev. läderbyxor eller leggings, och utklädnaden är klar.

Basplaggen hemma

Många av de basplagg du har hemma kan vara en bas i en utklädnad. En enfärgad vit eller svart t-shirt kan, med fantasi, bli en bra maskeradoutfit. Till exempel kan en enfärgad vit t-shirt, i kombination med ett par vita shorts och ett bollracket, bilda en bra förklädnad som tennisspelare. Släng på ett svettband och ett par vita tennisskor, så är outfiten hemma.

Titta gärna igenom dina gamla smycken också. Ett långt pärlhalsband kan vara pricken över i:et i en bohem-outfit, medan många och stora ringar kan komplettera en gangsteroutfit fint.

Det behöver alltså inte vara dyrt att gå på maskerad – att använda sig av basplagg kommer man långt med, och därutöver kan enkla och festliga plagg, så som bandanas och tyllkjolar, köpas hem för en billig penning.