Inred till prinsessan

inred prinsessa

Att inreda ett mysigt rum till den lilla prinsessan kan bli ett riktigt roligt och kreativt projekt. En tyllkjol kan till exempel fungera både som plagg och vacker inredningsdetalj och tillsammans med inslag av tyll och textiler på andra ställen är det relativt enkelt att skapa en ombonad känsla i rummet. En mysig sovhörna och bra förvaring är också två saker värda att satsa på i ett barnrum.

Inred med tyll och textilier

Tyll och prinsessor går sannerligen hand i hand så för att få den ombonade känslan i rummet är det ett självklart inslag. Gardiner i tyll eller spets passar temat samtidigt som dom släpper igenom mycket ljus. En vacker tyll, – eller ballerinakjol kan hängas på en galge på väggen i stället för en tavla för en fin detalj i rummet – samtidigt som den kan plockas ned och användas.

tylltyg rosa

Några mysiga plädar och kuddar direkt på golvet kan bli en hörna för att läsa böcker och koppla av i – oavsett storlek på rummet ska man inte snåla med textilierna eftersom det är det som skapar just den där ombonande och mysiga känslan. Vidare inspiration kan hittas gällande inredning och tester av barnprodukter kan hittas på www.babydrommen.se.

Belysning gör skillnaden

Även belysningen är viktig i både stora och små rum och givetvis bör det finnas en bra taklampa i ett barnrum. En liten kristallkrona passar temat men även en diskret plafond kan fungera lika bra beroende på vilken stil man föredrar. Det viktiga är att man inte stannar vid taklampa – utan ser till att få in flera ljuskällor runt om i rummet. Det kan vara en ljusslinga som hängs från taket i ett av rummets hörn, en sänglampa på nattduksbordet eller en liten lampa i fönstret.

Det finns många tjusiga ”prinsesslampor” att hitta på nätet – både i inredningsbutiker och barnbutiker och precis som med textilier är även belysning en avgörande faktor för känslan i rummet.

prinsessa

Plats för förvaring

Prinsessa eller prins – i alla barnrum behövs förvaring för kläder, leksaker, böcker, pyssel och annat smått och gott. Har man ine plats för dold förvaring kan man satsa på att sätta upp ett par enkla hyllor på väggen att ställa fina korgar på. En riktigt stor korg på golvet för större leksaker kan också bli fint utan att det känns rörigt.

Har man däremot plats för dold förvaring och gillar när det är ordning och reda även på barnets rum kan det vara värt att satsa på det. En byrå eller garderob kan målas in i samma färg som väggen för att matcha temat, och prydas med vackra knoppar i till exempel guld. Mer tips och bilder på förvaringsmöjligheter i barnrummet kan ses på Inredningsvis.se

sänghimmel

Sovhörnan

Sovhörnan är såklart också viktig för en liten prinsessa och för den händige kan en platsbyggd/inbyggd säng bli en mysig vrå att krypa in i. För den inte så händige finns många fina barnsängar att välja bland – till exempel den från märket trolls som pryds av en prinsesskrona på sänggaveln.

En sänghimmel gör sovhörnan extra mysig och sådana finns att hitta både i tyll och i tjockare tyger i varierande färger. Har man en gammal lampskärm till övers går det också alldeles utmärkt att skapa en egen!