Tyll till 80-talsfesten

80-talstema på fest är populärt och det finns många färdiga kostymer att hitta för den som vill. Det är dock ett tacksamt tema eftersom man kan använda sådant man redan har hemma i garderoben – alternativt köpa billigt på loppis eller second hand.

En tyllkjol är ett klassiskt plagg som passar på 80-talsfest och en av dess fördelar är att den passar till många olika stilar. Vill man hellre prova något annat är en sportig träningsoverall ett bra alternativ.

Festfin i tyllkjol

För en festfin och neutral look på 80-talsfesten är en tyllkjol det självklara valet. Gärna en kort modell i många lager så att den har lite volym, tillsammans med en enkel topp och ett par snygga pumps. Därefter kan man lägga till så många detaljer som man själv känner för i form av smycken, smink och andra accessoarer som passar för temat.

Tyllkjol i regnbågens alla färger

Punkig stil

Tyllkjolen fungerar även för den som vill ha en mer punkig stil men istället för dom fina detaljerna satsar man på ett par slitna sneakers, en t-shirt med rockigt tryck, ett par randiga knästrumpor och en stripig punkarfrisyr. En hård sminkning blir blicken över i:et – och här ska man verkligen inte snåla med kajalen.Ett annat alternativ för punkaren är att välja ett par jeans istället för kjol och då gärna med hål på knäna och fransiga benslut.

 

Träningslooken

Få saker förknippas med 80-talet så mycket som den klassiska träningsoverallen, där jacka och byxa såklart matchar. Kanske är det just därför den är ett populärt utklädningsval för många som ska på fest under detta tema.

Ett par färglada tights och en body utanpå ger också en sportig look – och glöm inte benvärmare!

Jeans med jeans

Jeansen har förvisso alltid varit trendiga men förknippas ändå starkt med 80-talet. Här snackar vi ”mom-jeans” med hög midja och raka ben och till jeansen bär man just jeans. En jacka i samma tvätt, gärna i oversize-modell, med en enkel bastopp under och ett par enkla sneakers på fötterna. Med ett stor och burrig pudelfrisyr är looken komplett och redo att rockas på festen.

Dansa i neon

Starka och nästan skrikande neonfäger i alla tänkbara kulörer är också ett säkert kort att spela för den som ska på 80-talsfest. Smycken i plast, benvärmare, t-shirts med färgstarka tryck, hår- och pannband är några exempel på saker man kan använda sig av för att vässa sin kostym. Har man bestämt sig för att vara festfin i tyllkjol får även den gärna vara i någon härlig neonfärg, liksom tights och skor.

Bildkälla:Partykungen.se