Rosa Tyllkjol

Tyllkjol maskerad      

Ett plagg som fått både ris och ros är tyllkjolen. Den faller kanske inte alla i smaken om man inte är ett barn, ett modelejon eller på väg till maskerad. Den som har en rosa tyllkjol är dock helt rätt ute eftersom nästan varenda klädkedja idag har någon variant i sitt utbud. Det finns både nätta, pråliga, korta och långa modeller i flera olika nyanser av rosa, och om man inte redan har en kanske det är på sin plats att skaffa en.

  • Snyggt
  • Billigt
  • Trendigt

Tyllkjol maskerad

Tyllkjol till barn

Den rosa tyllkjolen är given i alla sago- och prinsessälskande barns garderober. Att bära den både vid festligheter, på förskolan och kanske till och med som pyjamas är inget konstigt alls – det är helt enkelt favoritplagget. Och det med all rätt!  Det är heller inte särskilt svårt att hitta en rosa tyllkjol som passar för barn. Det finns att hitta i dom flesta klädbutiker och om inte annat finns ett stort utbud på nätet.

Till maskerad

En rosa tyllkjol har även haft och har fortfarande en stor plats på många typer av maskerader och fester. Både män, kvinnor och barn tycks gilla att klä sig som ballerinor, älvor och andra färgglada figurer när det vankas fest med tema och då är tyllkjolen given.Tillsammans med en tiara, ett trollspö och kanske en glittrande peruk är looken komplett.

Med en rosa tyllkjol kan man även med rätt tillbehör – så som nätstrumpbyxor, ett par slinta kängor, benvärmare, en trasig (gärna randig) tröja och stripigt hår se ut som en punkare direkt hämtad från 70-talet.

Tyllkojen kanske inte har varit så trendig sedan just 70-talet och punkens tid men den är helt klart på väg tillbaka. Vackra skapelser i rosa nyanser som passar för alla typer av tillställningar, från maskerad till bröllop, är ett hett tips för den som vill köpa något nytt och fint till sin garderob.

För den modemedvetne

Tyll har kanske inte varit på tapeten rent modemässigt dom senaste åren men nu tycks det vara på väg tillbaka – och det med besked. Det är ett material som verkligen syns och tar plats, kanske just för att det påminner om dom ballerina- och prinsesskläder som barn gärna använder sig av. Tyll må inte vara ett särskilt diskret material men det ger minst sagt en vacker silhuett och nästan en exklusiv känsla.

Är man modemedveten och alltså gillar att följa dom senaste trenderna i modevärlden ska man absolut se till att investera i en rosa tyllkjol. Det finns både korta och långa varianter som lämpar sig både till vardags och fest. Klä upp med ett par pumps eller klä ner med ett par sneakers. Välj en gammalrosa färg eller en ljus och neutral. Hos i princip alla modejättar finns många rosa tyllkjolar att välja bland, som inte bara passar för barn utan också för vuxna.