Tyllgardin

Gränsen mellan vad som är tyll och spets är inte alltid glasklar. Många E-butiker väljer att marknadsföra tyllgardin som spetsgardiner. Det är ytterst sällan som ordet tyllgardin faktiskt används inom handeln. Gardinerna nedan kallas exmpelvis för spetsgardin – se på dem och avgör själv vad du skulle säga. Vill du köpa tyllgardiner online kan mycket väl spetsgardiner möta ditt syfte.

rosa tyllgardinVit spetsgardinlängdsvanefors gardin

Här köper du spetsgardiner online

Texstyle

En butik för dig som älskar heminredning med fokus på hemtextilier. Här finns mattor, kuddar, plädar, gardiner m.m. Har normaltstort utbud av spetsgardiner.

Till Butik / Beställ

 

Att sy själv

Det är enkelt att sy en gardin av tyll och få det snyggt. Mät ut rätt längt och lägg till 12 cm för upplägg och kanal. Man kan också välja att sy på gardinband, eller så kallade veckband, för att få naturliga rynkor och ett vackert fall.

Tyll repar sig inte så lätt men det är ändå en bra idé att sy en fåll längst ner. Den som inte vill ha en gardin som fladdrar kan välja att trä i ett blyband i fållen. Det här passar bra om man väljer att sätta tyllgardinen i en dörröppning för att hålla flugor och insekter ute när dörren står öppen.

Tyllgardinen passar till mycket

Tyllgardinen är vacker som den är men passar lika bra i kombination med en gardin av annat tyg. Låt då det tjockare tyget vara längst ut på fönstrets kanter och sätt tyllen längst in. Antingen som en rynkad gardin för sig eller låt tyllen fylla hela fönstret som insyningsskydd.

En tyllgardin passar också bra i dörröppningen, antingen i ytterdörren som ett flyg och myggnät när dörren står öppen eller inne i huset i en dörröppning istället för en dörr mellan två rum så som kök och matrum. Att hänga en tyllgardin med vackert mönster på en innerdörr med fönster kan också bli en snygg detalj i hemmet.

Dekorera sängen med tyllgardiner som hängs upp som en inramning och skapa en himmelssäng.

Tyll finns i flera olika färger och tre eller fyra längder i olika färger kan ge tonårsrummet en känsla av regnbågen eller varför inte göra det lite tufft med svart och vitt. Tänk också på att en blandning av olika tyll, både grovt- och finmaskigt kan ge en läcker effekt. Våga prova olika kombinationer, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.