Matcha tyllkjol

Du behöver inte vara en prima ballerina för att bära upp en tyllkjol.

Kjolen har såklart mest använts av småflickor som tagit sina första steg mot en danskarriär men har nu flyttat ut från dansstudion för att bäras av nästan vem som helst. Den är dessutom mer mångsidig en vad man först kan tänka sig med en rad olika plaster och events att bäras på. Temafester och maskerader är ett exempel. De är mer populära nu än någonsin tidigare. Ett annat exempel är en utekväll med tjejkompisarna, ett tillfälle att verkligen stå ut. Tillfällen finns det gott om, problemet är att hitta en outfit som passar.

Hur matchar man sin tyllkjol?

Till en början svår uppgift kanske man känner men med lite inspiration kommer man långt.

Det finns en uppsjö av kläder och produkter att matcha ihop med en tyllkjol. Vi kan börja med de mest självklara för att sedan röra oss mot de mer oklara.

Ballerinaskor, det säger nästan sig själv. Kanske lite opraktiska att gå på gatan med men kanon att dansa i. Kan även användas på fest.

ballerinaskor

Tights, även det en självklar matchning med tyllkjolen. Tights och dans har alltid gått ihop bra. Men tightsen går även att använda i vardagen. Bekvämare outfit är svår att hitta samtidigt som kjolen piffar till det. Den modige kanske till och med vågar sig på en after work med jobbet.

Högklackat kan vara den mest moderiktiga matchningen. Det blir alltid klass på outfiten med högklackat. Här kan även färgen piffa till det extra. Ett par röda pumps med en ballerinakjol på

en lördagkväll kan bli stadens fräckaste stil.

Detaljerna

Man kan även fokusera mer på detaljerna som till exempel ett förkläde. Med den kan man skapa en maskeradklädnad som piga eller french maid. Även här kan ett par pumps bli användbara. Eller om man går för piglooken kanske ett par träskor passar bättre.

I samma linje kan man även para ihop kjolen med nätstrumpor. Sexiga maskeradkläder har dominerat länge. Tyllkjolen blir en kul kontrast mellan det sexiga och det oskyldiga.

Para ihop kjolen med ett baseballträ så får du en nästan superhjältes utklädnad. Filmen Suicide squad hade en cheerleader som var sliten men tuff. Ett baseballträ eller annat vapen kan skapa en härlig snäll men tuff- vibb. Du kan även leka vidare med cheerleadertemat och ha ett par pom-poms nära till hands.

Motsatserna

Att verkligen sträcka på motsatserna kan vara roligt. Filmen Black Swan med Natalie Portman och Mila Kunis i huvudrollerna lekte med tanken om den goda prima ballerinan som blev mörkare. I en scen med svarta vingar provokativ sminkning blev looken total. Matcha tyllkjolen med ett par lackleggins och lacktopp så kan du sno stilen från filmen.

Man kan även gå åt andra hållet och behålla oskuldsfullheten men överdriva den lite med ett par knästrumpor. Snälla flickan som är lite nördig med både tyllkjol och fotbollsstrumpor signalerar en skön mix av distans och humor. Att ha lite självdistans är nog det bästa sättet att matcha en tyllkjol. Bär man kjolen med glimten i ögat så går de flesta matchningar hem.